Acryl

Acrylverf of polymeerverf is een sneldrogende verf die bestaat uit een kleurend pigment met een bindmiddel van kunststof polymeerhars uit de acrylgroep.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

In februari 2020 ben ik naar tanzania gegaan om vrijwilligerswerk te toen. Een bedrijf had mijn school aangeschreven en we waren met 20 vrijwilligers. We zijn naar daar gegaan om een lagere school te renoveren, en tussendoor hebben we veel met de kindjes gespeeld gelachen en foto's gemaakt.Dit was er één van. Toen ik dit schilderij ilde maken was ik nog niet zo handig met olieverf om er een realistisch schilderij van te maken, dus heb ik de foto in fotoshop gezet en ben beginnen spelen met kleuren. Ik heb dit schilderij tussendoor schoolprojecten gemaakt dus tegen dat het af was waren we al een half jaar verder. Dit is nog steeds één van mijn lievelingsschilderijen.

De volgende drie schilderijen heb ik gemaakt om even uit mijn comfortzone te gaan. Ik was zo vaak bezig met olieverf en realisme, ik moest er echt even tussenuit. Bij deze werken heb ik geleerd dat het soms nodig is om los te laten.

Dit werkd heeft lang geduurd voor ik ermee klaar was, niet omdat het exeptioneel goed was, maar omdat dit een cadeautje was voor één van mn beste vrienden. Hij vroeg me of ik deze raceauto wilde schilderen voor hem, en natuurlijk wilde ik dat! Enkel, auto's zeggen me helemaal niks, en ik verveelde me dood elke keer dat ik er aan begon. Maar de lach op zijn gezicht toen ik het gaf was het allemaal waard.

Ik wilde zo graag mijn ukulele schilderen dat ik er één tweedehands heb gekocht aan een goedkope prijs om dat te doen. Ik ben voor een lilo en stitch thema gegaan, dit was de achterkant in acryl , de voorkant was in olieverf .

Dit werk is nog helemaal anders dan mijn andere werken, toen één van mijn vrienden naar mij toekwam en vroeg of ik een logo kon maken voor zijn zelfstandige zaak kon ik geen nee zeggen. We hebben hier lang en vaak over gesproken, ik heb een hele hoop schetsen gemaakt en uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen dat dit ontwerp het beste was. Ik heb het uitgewerkt in acryl en voila, contente klant en contente vriend in één! 

Je kan zijn website hier bezoeken: https://db-music.be/

Dit schilderij was mijn eindwerk in acryl op school. We moesten een afbeelding kiezen die haalbaar was om in acrylverf na te maken, en ik hen een schilderij in graffitti gekozen. Dat was allemaal goed in theorie, tot ik er aan begon. De achterrond waren allemaal woorden en letters gespoten in graffitti. De moed zonk me in m'n schoenen... Tot mijn leerkracht me vertelde dat ik het niet moest namaken en ik creatieve vrijheid kreeg. Toen ging het plots beter.