Aquarelle

Een aquarel, het Franse aquarelle, het Italiaanse acquarello of acquarella, "gewassen tekening", is een met waterverf gemaakt schilderij. Met de termen aquarel of waterverf wordt ook wel het genre of de aquareltechniek als werkwijze aangeduid. Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd.

Karakteristiek voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert.

klik op de foto's om ze te vergroten.

Dit schilderij was één van de eerste die ik thuis voor mezelf heb gemaakt, dit kan je natuurlijk ook zien aan het werk, nog niet zo goed maart al wel een begin.

Dit werk was een schoolopdracht, we moesten een art deco poster mre-creeëren en de woorden 'art deco' er onder schrijven. Het schilderij is afgewerkt met een passe partout zodat de randen mooi proper waren.

Dit schilderij was een schoolopdracht, we waren volledig vrij in wat we schilderden, maar het moest in aquarelleverf zijn. De 'just be different' heb ik er opgescheven met een stift.