Mixed media

Gemengde techniek (Engels: mixed media) is een begrip uit de beeldende kunsten, dat refereert aan een kunstobject of kunstinstallatie, bestaande uit meer dan een kunstmedium.

Er worden meerdere media tezamen gebruikt. Het resultaat is niet per se een collage, maar veeleer een schilderkunstige techniek.

Klik op de foto om ze te vergeroen.

Dit schilderi was een voorstudie voor één van mijn eindwerken op school, De achtergrond is plakkaatverf aangebracht met een palletmesje en de aap zelf is gedaan met aquarelleverf.

Dit schilderij was een voorstudie van een olieverfschilderij dat k als eindwerk heb gemaakt op school. de bloemen zijn met aquarelle geschilderd en de wasbeer met plakkaatverf, de witte hightlights op de bloemen zijn ook met plakkaatverf gemaakt.

Deze tekening heb ik gemaakt voor één van mijn vriendinnen zodat ze die als cadeau voor vaderdag kan geven. De tekening is volledig met inkt gemaakt, ik heb de randjes van het papier verbrand zodat dit een mooi effect geeft en als je goed kijkt kan je zien dat ik de ring aan zijn vinger met bladgoud heb afgewerkt voor die kleine speciale touch.