Olieverf

Olieverf is een verfsoort, samengesteld uit pigment in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder en een plantaardige olie. Dit bindmiddel is meestal lijnolie. Olieverf is vanaf de 15e eeuw een belangrijk medium in de schilderkunst.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Dit schilderij was één van mijn laatste bestellingen als LeBel art. De opdracht was om een prediking te beluiteren en daar een schuilderij rond te maken. Ik had hier redelijk veel creatieve vrijheid in. Dus heb ik geluisterd en besloten een schilderij te maken rond het verhal van de weduwe met haar potje olie, van in de Bijbel. Ik ben begonnen met een compositie te maken en uiteindelijk zijn we samen tot de beslissing gekomen dat dit he mooiste azou zijn. Haar laatste verzoek was dat ik op de achterkant schreef 'God houdt van jou'.

Ik houd van schildpadden, maar ze schilderen is nog steeds niet gemakkelijk, wat het er niet op beter maakt is dat dit canvas maar 10*10 cm is. Het eindresultaat is niet zoals ik had gehoopt, maar dat is de perfectionist in mij die zegt dat niets ooit goed genoeg is.

Ik had een stuk boomschijf, waar ik al zo lang iets mee wilde doen, maar nooit wist wat. Deze kat is uiteindelijk de winnaar geworden. Het was lang geleden dat ik nog vacht had geschilderd dus dit was een goede oefening.

Van de moment dat dit schilderijtje af was, ben ik er verliefd op geworden. Ik was niet de enige, want tien minuten nadat ik er een foto van had gepost op sociale media was mijn bijtje al verkocht!

zoals je kan zien is dit schilderij een heel ander thema dan ik normaal doe. Ik merkte meer en meer dat ik mensen zag op sociale media die zichzelf hebben pijn gedaan, en ook dat het nog een taboe is op veel plaaten. Dit moet stoppen, 'Break the taboo' dat is de naam van het schilderij.

De volgende drie schilderijen zijn een beetje een set, ik werd geïnspireerd door een foto die ik had gezien op pinterest van een meisje dat zo een expressief gezicht had, dat ik haar gewoon moest schilderen. Één meisje werden er drie, je kan ook goed zien met elk schilderij wat ik heb geleerd en hoe ik ben verbeterd.

Dit werk was een cadeautje van mijn broer voor mijn schoonzus. Toen haar kat was gestorven was ze daar kapot van - en terecht. Mijn broer plaatste een bestelling en ik ging aan het werk. Dit was misschien nog één van de moeilijkste portretten die ik heb gemaakt, ómdat dit mijn schoonzus is. 

Deze twee schilderijen waren ook bestellingen, de opdracht was om de twee hondjes van mjn klant te schilderen en hun namen er in het goud bij te zetten.

Met dit werk heb ik veel moeite gehad, mijn klanten waren niet akkoord met hoe het verliep en ik deed mijn best om te maken wat ze wilden. Uiteindelijk is dit het schilderij dat ze nu thuis hebben hangen.

Dit schilderij heeft nooit op mijn webshop gestaan, zelfs niet op sociale media denk ik. Ik wilde graag vier schilderijen in Harry Potter stijl maken, dit zou Hufflepuff zijn. Ik ben er nooit aan toe geraakt om de andere drie te maken, maar ben wel blij om te horen dat dit schilderij naar mijn nichtje gaat. Zij is de grootste Harry Potter fan - en een Hufflepuff.

De volgende drie schilderijen gaan een paar van mijn eerste bestellingen geweest zijn. De vrouw die deze had besteld heeft haar man en twee kinderen verloren, en wilde hier graag schilderijen van. Ik heb mijn best gedaan om ze zo mooi mogelijk te maken voor haar.

Ik was de portretten en de dierenschilderijen beu, dus voor dit schilderij heb ik het even gemakkelijk genomen en heb een simpele zonnebloem geschilderd.

Ik ben zo trots op dit schilderij, dit was één van de eerste portretten dat echt goed gelukt is.

Dit schilderij was een afscheidscadeautje voor één van mijn vrienden. De ezel is een soort 'inside joke'.

Ik kreeg de opdracht om een schilderij te maken van de hondjes van één van mijn voormalige klasgenootjes op een boomschijf. De hondjes stonden in een lavendelveld dus heb ik dat er in verwerkt, maar niet te hard zodat je het hout nog zou zien.

Dit was een schoolopdracht. We moesten een tekst vinden, in inkt schrijven en een schilderij bij maken. Ik heb mijn tekst een beetje te letterlijk genomen denk ik.

Dit was mijn eindwerk in olieverf dat ik voor school heb gemaakt. Ik zeg 'voor school' en niet 'op school' omdat ik deze helemaal thuis heb gemaakt tijdens de lockdown in coronatijd. Dit schilderij heeft mij een tweetal maanden bezig gehouden. Het feit dat ik deze zonder supervisie, thuis heb gemaakt heeft mij zeker wel geholpen toen ik op school voor de jury moest komen.

Het ontwerp van dit schilderij heb ik helemaal zelf verzonne, dat is één van de redenen waarom dit schilderij toch wel één van mijn lievelingetjes is. Dit was ook de eerste keer dat ik met olieverf op papier heb gewerkt en dat vond ik ook wel leuk.

Ik wilde zo graag mijn ukulele schilderen dat ik er één tweedehands heb gekocht aan een goedkope prijs om dat te doen. Ik ben voor een lilo en stitch thema gegaan, dit was de voorkant in olieverf, de achterkant was in acryl.

Dit schilderij was een bestelling e moest dienen als een cadeautje. Ik heb het wel moeilijk gehad met dit schilderij omdat ik nog nooit paarden had geschilderd, en de foto was op een vreemde hoek getrokken dus het zag er echt gewoon heelm vreemd uit, maar mijn klant was blij met het eindresultaat en dat is het enige dat telt hé.

De volgende vier schilderijen zijn oefenwerken, ik wilde graag leren om handen te kunnen schilderen.

Dit schilderij was een bestelling, deze mensen hadden op mijn sociale media mijn andere ezel schilderij gezien en wilden er ook één.

Dit schilderij was mijn eenste olieverfschilderij ooit. Ik heb deze gemaakt met goedkope verf, ik weet zelfs niety meer van waar, en met white spirit in plaats van olieverfmedium. Desondaks, vind ik dat het nog wel meevalt.

Dit was een oefenwerk, ik heb geprobeerd om een neus te schilderen, omdat ik daar voordien moeite mee had, ik vind dat het nog wel leuk is uitgekomen, ondanks de gekke kleuren.

Dit zal zo ongeveer min tweede olieverfschilderij geweest zijn, ik had nog maar net gouden verf en heb er een beetje mee overdreven.

Deze vos was de eerste in deze 'serie' ik had een aantal mini boomschijfjes en heb op elke een ander diertje gezet.

Dit schilderij was de eerste keer dat ik nog eens een marmerimiatie heb gedaan na school, ik had niet de juiste materialen maar heb het toch laten werken. De roos die er op staat is snel gedaan en niet goed uitgeblend maar ik vind het wel iets hebben.