Over mijMijn naam is Nour Chidiac. Ik ben half Belgisch, half Libanees, maar ben geboren in Libanon.


Al sinds ik klein was, heb ik een grote interesse voor kunst en creativiteit.


In het lager- en secundair onderwijs ging ik regelmatig naar de kunstacademie, maar stopte hier telkens mee doordat ik me vastgebonden voelde aan alle regeltjes die we kregen. Ik wilde mijn eigen ding doen; creatieve vrijheid hebben, maar dat mocht niet. Thuis deed ik gewoon mijn eigen ding, op mijn eigen manier. Mijn projecten werden dan ook elke keer veel mooier dan wat ik moest doen op de kunstacademie.


Nadat ik afstudeerde in het secundair onderwijs begon ik te schilderen alsof mijn leven er van afhing. Ik deed bijna niets anders meer. Ik heb hier talloze plannen voor afgezegd en heb er tot op heden nog geen spijt van gehad. In een donker jaar als 2020 was schilderen mijn lichtpunt, mijn anker, iets dat mij menselijk hield. Mijn liefde voor kunst is nooit weggegaan.


Wanneer mensen mij vroeger de vraag stelden wie mijn inspiratie was, vertelde ik hen 'Vincent Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Claude Monet, enzovoorts.' Vandaag ben ik heel trots dat ik kan zeggen dat ik mezelf inspireer, dat ik mezelf uitdaag om verder en hoger te reiken dan ik ooit heb gedaan.


En dat ga ik blijven doen.

Over LeBel art
De naam LeBel art komt van het 'Lebanese-Belgian art'.

Als persoon ben ik heel trots dat ik een dubbele nationaliteit heb en dat mag in mijn bedrijfsnaam getoond worden.


LeBel art is gevestigd in mijn eigen huis in Geel, België.

Zoals vele anderen ben ik dus van thuis uit aan het werken. Meer specifiek vanuit mijn slaapkamer.


Sinds de lockdown ben ik me meer en meer bewust van het feit dat de kleine zelfstandige het helemaal niet makkelijk heeft, in het gewone leven kan het al moeilijk zijn, maar tijdens deze periode nog meer dan anders. Dit is waarom ik probeer om zoveel mogelijk van andere kleine bedrijven te kopen waar mogelijk. Niet enkel de kleine bedrijven maar meer specifiek de kleine zelfstandigen die meer lokaal gelegen zijn.

Zo dicht mogelijk bij Geel is dus de boodschap, dit is niet altijd even simpel, maar hier doe ik met plezier extra moeite voor.


Buiten het lokaal winkelen probeer ik ook zeker zo veel mogelijk verpakkingen enzovoorts te hergebruiken. Dit is mijn bijdrage voor het milieu.

Schilderen met olieverf is niet altijd even eco-vriendelijk. Hoewel er zeker gezorgd wordt dat er geen verf bij het afval of in de gootsteen terecht komt kan het zeker toch een gevaar zijn voor het milieu als er niet opgepast wordt.

Ik ben iemand die erg veel geeft om het milieu, en er dan ook alles aan zal doet om zo goed mogelijk voor onze planeet te zorgen, we hebben er dan ook maar één.


De synthetische producten worden zoveel mogelijk gefilterd van verfresten en hergebruikt. De verfresten die achterblijven worden hierna ook nog gebruikt indien mogelijk of veilig naar het containerpark gebracht. De verfmedium maak ik zelf in gerecycleerde glazen flessen, dit zodat er toch een plastic container minder moet gebruikt worden.


De schilderijen die gemaakt worden, zij het op aanvraag of niet, worden met de grootste zorg en liefde gemaakt tot ze helemaal perfect zijn. Wanneer een kunstwerk wordt aangevraagd, werk ik deze uit en laat ik regelmatig aan de klant iets weten zodat wanneer er aanpassingen moeten gedaan worden, deze nog op tijd uitgevoerd kunnen worden.


Ik werk voornamelijk met olieverf, maar nu en dan gebruik ik ook wel eens graag acrylverf of aquarelverf. Qua stijl maak ik het liefste realisme kunstwerken, dit is enkel wanneer ik met olieverf werk.

Met acrylverf of aquarelverf durf ik wel eens een andere stijl in te gaan, dit omdat ik niet op dezelfde manier kan werken met deze verfsoorten als met olieverf.


Olieverf heeft een langere droogtijd, dit zorgt ervoor dat je er langer in kan werken en dus mooiere kleurovergangen kan maken.

Dit maakt het makkelijker om realistische kunstwerken te maken.

Omdat ik probeer om mijn kunstwerken zo realistisch mogelijk te maken, werk ik gewoonlijk altijd van een foto. Dit gaat ervoor zorgen dat mijn modellen zo anatomisch correct mogelijk zijn.


Wanneer ik spreek over modellen kan dit een persoon zijn, een dier of zelfs een auto.

Ik ben in 2020 begonnen met dieren te schilderen, verschillende dieren, en heb hier altijd heel veel plezier aan beleefd. Nu heb ik hier nog steeds veel plezier aan, maar sinds 2021 ben ik meer begonnen met het schilderen van portretten.

Ik heb dit eens uitgeprobeerd omdat ik zin had om even af te wijken van wat ik anders deed, en sindsdien kan ik er bijna niet meer mee stoppen.


Wanneer ik schilder voor mezelf of voor de webshop maak ik gewoonlijk portretten of dieren. Wanneer ik een bestelling binnen krijg voor een schilderij op aanvraag, doe ik wat de klant vraagt: dieren, portretten, auto's, uitzichten, … noem maar op en ik maak er een schilderij van.


Van nature zoek ik altijd meer te doen dan verwacht wordt, in het dagelijkse leven komt het niet altijd uit zoals verwacht maar in mijn kunst-carriére heeft dit enkel voordelen meegebracht. Ik heb mezelf altijd gepushed om meer te doen en beter te worden. Een beetje perfectionistisch ben ik op dat vlak wel. Nog steeds ga ik een uitdaging niet uit de weg en probeer ik regelmatig iets nieuws.


Heb jij een uitdaging voor mij? Ik begin er graag aan!