Over mij

 

 

Mijn naam is Nour Chidiac. Ik ben half Belgisch, half Libanees, maar ben geboren in Libanon.

Al sinds ik klein was, heb ik een grote interesse voor kunst en creativiteit.

In het lager- en secundair onderwijs ging ik regelmatig naar de kunstacademie, maar stopte hier telkens mee doordat ik me vastgebonden voelde aan alle regeltjes die we kregen. Ik wilde mijn eigen ding doen; creatieve vrijheid hebben, maar dat mocht niet. Thuis deed ik gewoon mijn eigen ding, op mijn eigen manier. Mijn projecten werden dan ook elke keer veel mooier dan wat ik moest doen op de kunstacademie.

Nadat ik afstudeerde in het secundair onderwijs begon ik te schilderen alsof mijn leven er van afhing. Ik deed bijna niets anders meer. Ik heb hier talloze plannen voor afgezegd en heb er tot op heden nog geen spijt van gehad. In een donker jaar als 2020 was schilderen mijn lichtpunt, mijn anker, iets dat mij menselijk hield. Mijn liefde voor kunst is nooit weggegaan.

Wanneer mensen mij vroeger de vraag stelden wie mijn inspiratie was, vertelde ik hen 'Vincent Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Claude Monet, enzovoorts.' Vandaag ben ik heel trots dat ik kan zeggen dat ik mezelf inspireer, dat ik mezelf uitdaag om verder en hoger te reiken dan ik ooit heb gedaan.

En dat ga ik blijven doen.

Over LeBel art
In Januari 2021 ben ik begonnen met mijn berijf 'LeBel art' Echter na een half jaar werd het duidelijk dat dit beroep voltijds uitoefenen niet haalbaar was, Ik deed de job graag, maar de financieële zorgen hebben mij zoveel stress bezorgd dat deze dich uitte n medische problemen. Ik ben beginnen zoeken naar een halfijdse job en ben LeBel art in bijberoep beginnen doen i.p.v. als hoofdberoep. Hoewel dit in het begin goed vlotte, zijn er persoonlijke problermen gekomen die ik niet aan de kant kon laten liggen. LeBel art heeft stilgestaan voor een tijdje, en deze problemen hebben mij er een beetje toe gepushed om mijn btw nummer op te zeggen en er mee te stoppen. 

Hieronder wat meer informatie over LeBel art.


De naam LeBel art komt van het 'Lebanese-Belgian art'.

Als persoon ben ik heel trots dat ik een dubbele nationaliteit heb en dat mag in mijn bedrijfsnaam getoond worden.

Ik werk voornamelijk met olieverf, maar nu en dan gebruik ik ook wel eens graag acrylverf of aquarelverf. Qua stijl maak ik het liefste realisme kunstwerken, dit is enkel wanneer ik met olieverf werk.

Met acrylverf of aquarelverf durf ik wel eens een andere stijl in te gaan, dit omdat ik niet op dezelfde manier kan werken met deze verfsoorten als met olieverf.

Olieverf heeft een langere droogtijd, dit zorgt ervoor dat je er langer in kan werken en dus mooiere kleurovergangen kan maken.

Ik ben in 2020 begonnen met dieren te schilderen, verschillende dieren, en heb hier altijd heel veel plezier aan beleefd. Nu heb ik hier nog steeds veel plezier aan, maar sinds 2021 ben ik meer begonnen met het schilderen van portretten.

Van nature zoek ik altijd meer te doen dan verwacht wordt, in het dagelijkse leven komt het niet altijd uit zoals verwacht maar in mijn kunst-carriére heeft dit enkel voordelen meegebracht. Ik heb mezelf altijd gepushed om meer te doen en beter te worden. Een beetje perfectionistisch ben ik op dat vlak wel. Nog steeds ga ik een uitdaging niet uit de weg en probeer ik regelmatig iets nieuws.